Team building šola* – Cona udobja

Območje udobja je situacija, v kateri se oseba počuti varno, udobno in ima popoln nadzor. Ko razprava nanese na »cono« oziroma »območje udobja ai ugodja« se ponavadi pogovarjamo o pripravljenosti na spremembe pri posameznikih, v podjetju in v širši družbi.

Za posameznike, ki znajo stopiti iz območja ugodja, velja naslednje:

-      praviloma so bolj prožne osebnosti, ki se lažje soočajo in upravljajo s spremembami in premagujejo krizna obdobja.

-      Lažje podvomijo v svoje predpostavke in so bolj kreativni pri iskanju novih in inovativnih rešitev za sprotne izzive.

-      imajo bolj realistična pričakovanja na vseh življenjskih področjih, tudi glede pogojev dela, napredovanja in plačila.

-      so bolj zadovoljni sodelavci, ki se manj pritožujejo in so bolj pozitivno naravnani v vseh situacijah.

KAJ O CONI UDPBJA PRAVIJO POMEMBNI MOŽJE?

»Life begins at the end of your comfort zone.« 

-Neale Donald Walsch (ameriški pisatelj)

 »Move out of your comfort zone. You can only grow if you are willing to feel awkward and uncomfortable when you try something new.«

-Brian Tracy (motivacijski govorec in avtor)

»The comfort zone is the great enemy to creativity; moving beyond it necessitates intuition, which in turn configures new perspectives and conquers fears.«

-Dan Stevens (britanski igralec)

KAKO NAPREJ?

Za vse nas:

V območju udobja ni osebnostne rasti. Pika. Če želimo rasti kot ljudje se moramo načrtno ukvarjati s svojimi ključnimi strahovi. Najprej identificirajte tiste najbolj pomembne, nato se jim v majhnih odmerkih izpostavljajte. Če imate socialne strahove se aktivno in bolj pogosto postavite v vlogo javnega nastopanja, stopite v pogovor z neznanci, prepričujte, zapeljujte itd. Vas je strah višine? Pojdite večkrat v hribe ali poglejte z roba terase. Vas je strah, da boste izgubili službo? Postanite boljši sodelavci, bolj nepogrešljivi za svoje šefe ter jim pomagajte postati boljši voditelji. Vas je strah, kaj si o vas mislijo drugi? Nehajte!

Za voditelje:

Organizirajte poslovne sestanke in interne dogodke na način, da se bodo udeleženci počutili ravno prav neudobno. Kako? Večkrat preizkusite nove moderatorske metode, ki spodbujajo večjo participacijo in so-odgovornost na sestankih (več o tem). Organizirajte sestanke, na katerih udeleženci ne sedijo, temveč stojijo (več o večji učinkovitosti stoječih sestankov). Bodite bolj pogumni pri organizaciji seminarjev, konferenc, team buildingov in drugih internih dogodkov za vaše zaposlene. Naj jih malo zebe. Naj jim bo malo neudobno. Naj bo osebna higiena za dva dni na drugem mestu. Naj si sami uredijo vir toplote, ležišče in poskrbijo za hrano.

Za starše:

Postanimo boljši voditelji in postali bomo boljši starši. Na primer tako, da svoje otroke večkrat pohvalimo, v primeru napak pa se mirno in konstruktivno pogovorimo o tem, kaj smo se skupaj naučili iz napake. Tako kot poslovne (glej zgoraj) lahko tudi družinske dogodke organiziramo izven območja udobja. Ali pa svojim otrokom preprosto zaupamo več odgovornosti – tako pri vsakdanjih kot občasnih opravilih. Izstopimo iz svoje cone ugodja in otrok pustimo pritiskati gumbe, delati, pomagati, ustvarjati v aktivni vlogi in NE v (dolgočasni) vlogi pasivnega opazovalca. Tudi če nam bo to vzelo več časa in energije kot sicer.

VPRAŠANJE ZA RAZMISLEK:

Kdaj, v kakšnih primerih, sem pripravljen sam stopiti izven moje cone udobja?

12736.strip

*Team building šola je projekt, s katerim kratko in jedrnato odpiram ključna vprašanja organizacijskega življenja in osebnega razvoja. V vsakem zapisu boste našli kratek uvod, 3 izbrane citate na temo in 3 ideje za praktično delovanje. In čisto na koncu še vprašanje za razmislek.  

www.ziganovak.com

www.orehovgaj.si

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>